Forskningsformidling: OutMus presenterer funn på seminar
Det kulturskolerelevante forskningsprosjektet OutMus, som Nord universitetet gjennomfører – med Norsk kulturskoleråd som partner – nærmer seg slutten. 29. februar vil alle prosjektets funn bli presentert og diskutert på et seminar på NTNU i Trondheim, som også strømmes direkte.
Hva lærer elever i femte klasse når kulturskolen overtar undervisningen?
Forskningsprosjektet OutMus nærmer seg slutten. Noen foreløpige resultater er allerede formidlet, men nå går forskerne dypere, og vil fortelle både på hva elevene har lært av kulturskoleundervisningen samt hva lærerne og institusjonene har lært.
Kulturskoler og grunnskoler i Levanger, Trondheim og Kristiansand har vært deltakende i prosjektet. 374 elever har blitt fulgt tett for at man skal kunne finne forskjeller i hva som læres gjennom musikkundervisning i femteklasse, ut fra hvilket standardiserte program som tilbys, henholdsvis musikkundervisning basert på fiolinopplæring, juniorsaksofonopplæring eller «vanlig» forsterket musikkundervisning av lik varighet/mengde som de andre.
Seminaret blir en heldag med presentasjon av forskningsresultater og forhåpentligvis noen fruktbare diskusjoner omkring samarbeid mellom kulturskole og grunnskole. Seminaret er åpent for alle, men vil være spesielt interessant for skoleeiere og kommuner som ser kulturskole og grunnskolesamarbeid som viktig, og ikke minst også lærere som arbeider i kombinerte stillinger, og alle andre som er interessert i kulturskole og musikkfaget i grunnskolen.
Mer info: https://www.kulturskoleradet.no/nyheter/2023/november/outmus-presenterer-alle-funn