Matlaging i skolehagen og i sørsamisk torvgamme

Uke 37 og 38 var studenter ved Nord universitet campus Levanger i Mat og helse 1 og 2 i skolehagen på for å høste og lage mat av de ulike råvarene. Mat og helse 1 studentene fikk i tillegg blir kjent med samisk matkultur i den sørsamiske torvgamma som finnes på området.

Matlaging i den sørsamiske torvgamma på campus, Levanger. Rektor for Samisk høgskole Liv Inger Somby var på tilfeldig besøk og fikk smake blodbrød laget av studentene.

Mat og helse 1 (https://www.nord.no/studier/mat-og-helse) er et heltidsstudium som inngår som valgfag i grunnskolelærerutdanningen både for 1. – 7. og 5. – 10. Studiet kan også tas som videreutdanning og gir 30 stp. Emnet gir en innføring i skolefaget mat og helse og omfatter planlegging, gjennomføring og vurdering av læringsarbeidet i faget. Det legges særlig vekt på sunt og variert kosthold, smak og måltidsglede. Emnet har til hensikt å gi studentene kompetanse om trygg og bærekraftig mat og et kosthold som er bra for helsa. Studentene skal også kunne lære elever om mat og måltid som identitets- og kulturuttrykk. Studiet danner grunnlaget for opptak til Mat og helse 2. Neste søknadsfrist er 15. april 2025.

Mat og helse 2 (https://www.nord.no/studier/mat-og-helse-2) er et videreutdanningstilbud på deltid som består av to moduler à 15 stp, der du kan søke opptak enten til høstsemesteret eller til vårsemesteret, eller begge deler. Hovedtema i de to modulene er mat og måltiders kulturelle og miljømessige dimensjoner, i matkultur og i bærekraft i mat og helse. Neste søknadsfrist er 15.november. https://www.nord.no/studier/emner/moh2002?year=2025&semester=V%C3%85R

Sjekk også ut studentenes egen instagramkonto: matogfrelse, mat og helse H24

Grønnsaker i beteblad.