Ny bok! Matkulturer i Norge – Samisk, kvensk/norskfinsk, skogfinsk, jødisk, romsk og romani/tater i fagområdet mat og helse i lærerutdanningene

Den nye antologien «Matkulturer i Norge» gir en unik innføring i mattradisjoner fra samiske, kvenske/norskfinske, skogfinske, jødiske, romske og romani/tatarske miljø. Boka skal styrke kunnskapen om samisk og nasjonal minoritetsmat i barnehage og skole. Redaktør Grete Modell Grande forteller: «Dette handler om å bygge kunnskap, forståelse og respekt. Ikke bare for elevene – men også for oss som underviser» og håper boka blir ett kunnskapsbidrag som kan brukes i lærerutdanningen.

Boka har 22 forfattere fra elleve ulike institusjoner, deriblant Nord universitet med Grete Modell Grande, Kåre Haugan og Anna Marie Holand fra Interreg Aurora prosjektet Food Education for the Future.

Samarbeidsprosjekt: Redaktør Grete Modell Grande saman med nokre av forskarane som har bidratt med kapittel i antologien. Frå venstre Kåre Haugan, Anna Marie Holand, Leiv Sem og Camilla Sandvik. Foto: Bjørnar Leknes.

Les mer om boka her: Ny bok lyfter fram samisk og minoritetsmat i lærarutdanninga.