Lytring er en debattarena som skal styrke et forskningsbasert, offentlig ordskifte som er aktuelt, spennende og lærerikt for innbyggere i hele landet. Lytring er en arena der forskere møter samfunnsdebattanter for diskusjon og refleksjon.

Bodø, Stormen bibliotek:

26. september 2023: Blir ungdommene psykisk syke av engasjerte foreldre?
19. oktober 2023: 
Kan du stole på en sykepleier? Mange er opptatt av at fagfolkene skal styre omsorgstjenestene, men er stoppeklokka egentlig så mye verre enn trynefaktoren?
22. november 2023: Hvor strengt skal voldtekt straffes? Strafferammen for voldtekt ble skjerpet i 2010. Hvilke konsekvenser har dette fått?

Levanger, Røstad Scene:
5. oktober 2023: Hvordan skal vi få ungdommene til å bli bønder? Rekrutteringen faller, og det betyr noe for Norges matsikkerhet. Lytring spør: Hva skal til for å snu trenden?

Mo i Rana, Park 22 byscena:
9. november 2023: Hurra vi skal få mindre penger! Lytring spør: Er såkalt nedvekst mulig, eller vil samfunnet bare bli et verre sted?

Kabelvåg, Arbeidern:
20. september 2023: Hvor elektrisk kan Lofoten egentlig bli? Batteridrevne cruiseskip, oppladbar fiskeflåte og neitakk til vindmøller. Hvordan skal Lofoten dekke sitt enorme behov for elektrisk kraft?

Debattprogram oppdateres fortløpende. Det blir Lytring-debatter i Bodø, Levanger, Mo og Svolvær med gratis inngang for publikum. Alle lytringene sendes også direkte via våre nettsider og Facebook.

Neste Lytring

Skroll til toppen
Rull til toppen