368 personer har så langt sagt sin mening. Så langt mener 75% at BODØ2024 er et spennende prosjekt. Forskerne i prosjekt Monitor 2024 som har fått i oppdrag å evaluere Bodø som europeisk kulturhovedstad, vil høre meningen fra minst 1500 personer til. Og de vil høre fra hele Nordland fylke.
De samme spørsmålene skal helst besvares før, under og etter gjennomføringen av året som kulturhovedstad. Om du er tilhenger eller motstander av BODØ2024. Om du er kulturinteressert, eller tenker at det er tull å bruke penger på kultur. Din mening er viktig uansett.


Nord Universitet har nemlig fått i oppdrag å evaluere Bodø som europeisk kulturhovedstad. Som en del av denne evalueringen rekrutterer forskerne deltakere til en «folkejury» med medlemmer fra Bodø, Salten og Nordland. Rekrutteringen til denne juryen foregår fortsatt, og forskerne ønsker seg svar fra minst 1500-2000 nordlendinger, men allerede nå foreligger noen foreløpige resultater. Disse første resultatene baserer seg så svar fra bare 368 personer, så forskerne oppfordrer både tilhengere og motstandere av Bodø2024 til å uttale seg om dette europeiske prosjektet ved å svare på et spørreskjema som finnes på nettsiden til prosjekt Monitor 2024.

Dette spørreskjemaet tar blant annet sikte på å kartlegge folks holdninger til Bodø2024. Folk blir spurt om de mener det er verd pengene, om det er en god investering, om det er et unødvendig prosjekt, og om det er spennende, interessant, og engasjerende. De foreløpige tallene viser at folk er skeptiske eller usikre på om Bodø2024 er verd pengene (53%), men flertallet mener likevel at det er en god investering (52%) og bare 26% mener at prosjektet er unødvendig. Av de som har svart til nå mener 73% at Bodø2024 er et interessant prosjekt, 75% at det er spennende og 60% at det er engasjerende. Siden forskerne ønsker seg representative utvalg fra Bodø, Salten og Nordland oppfordrer de «vanlige folk», «grasrota» og «folk flest» til å svare på spørreskjemaet og bli medlemmer av folkejuryen.