Utlysning masterstipend 2023/2024 

Ledelse, innovasjon og arbeidsliv i idretten (søknadsfrist 12.04.2023)

Forskningsgruppen RESPONSE lyser ut et masterstipend på 15 000 kroner. Stipendet er tilknyttet forskningsaktiviteten i RESPONSE. Studenter som søker om masterstipendet må knytte sin prosjektskisse til idrettsorganisasjoner, idrettens arbeidsliv, eller til et pågående forskningsprosjekt i RESPONSE. Forskningsgruppen har for tiden fire aktive forskningsprosjekter:

  1. Women in a digitized sports culture: https://site.nord.no/response/2022/10/14/women-in-a-digitized-sports-culture/
  2. Coaching på tvers av kulturer: https://site.nord.no/response/2022/10/14/norske-treneres-erfaringer-med-a-trene-kinesiske-utovere/
  3. Bærekraft i idrett og friluftsliv: https://site.nord.no/response/2022/10/16/baerekraft-i-idrett-og-friluftsliv/
  4. Idrettsdemokrati i Nordland: https://site.nord.no/response/2022/10/25/idrettsdemokrati-i-nordland/

Masterprosjektet som tildeles stipendet kan knyttes til en av disse forskningsprosjektene, eller til andre HRM relaterte tema innen idrettsorganisasjoner. Studenter som skriver masteroppgave høsten 2023 og/eller våren 2024 kan søke om masterstipendet. Som masterstudent tilknyttet RESPONSE, vil du få: 

  • inngå og delta aktivt i et spennende nettverk av etablerte fagfolk innen forskning på ledelse og innovasjon i idretten.
  • kyndig og tett oppfølging og veiledning av aktive forskere ved RESPONSE  
  • utføre en empirisk studie som grunnlag for masteroppgaven i samarbeid med erfarne forskere 
  • delta i forskningsgruppemøter og skriveseminarer som støtte i masteroppgaveskrivingen 

Har du spørsmål om forskningsprosjektet eller stipendutlysningen? Ta kontakt med Stian Røsten (stian.rosten@nord.no) eller Anne Tjønndal (anne.tjonndal@nord.no).

Hvordan søke?

Søknaden skal inneholde:

  1. En kort prosjektskisse på 1-2 sider som beskriver masteroppgaven (dvs. problemstilling(er), bakgrunn, type datainnsamling).
  2. En enkel tidsplan for gjennomføring av studie og planlagt leveringsdato. Det er viktig at planen legger opp til at det skal være realistisk å gjennomføre det empiriske arbeidet og levere masteroppgaven innen juni 2024.
  3. CV og vitnemål/karakterutskrifter.

Søknaden sendes elektronisk til Stian Røsten (stian.rosten@nord.no) innen 12.04.2023. Tildeling av masterstipendet vil bekjentgjøres kort tid etter søknadsfristen.