Studentengasjement for godt og inkluderende læringsmiljø  

Arbeidsseminar 5-6. mai 2025

Et godt og inkluderende læringsmiljø styrkes når studentengasjement får gode vekstvilkår. Studenter som aktivt bidrar til å utvikle faglige og sosiale fellesskap gjennom ulike roller, spiller en viktig rolle for sine medstudenter, samtidig som deres egen involvering gir verdifull læring og utvikling. 

Men hvordan legger vi best til rette for at studentengasjement kan blomstre? Har studenter tilgang til de verktøyene og den støtten de trenger for å fylle sine roller, utøve sitt engasjement og utvikle seg i prosessen? Får de tilstrekkelig opplæring som trygger dem i oppgavene og gir dem selvtillit til å bidra fra dag én? 

På dette seminaret skal vi sammen utforske og utvikle et rammeverk for studentengasjement – et rammeverk med grunnleggende verdier og utbytter som legger til rette for at engasjementet kan blomstre. Målet er å sikre at studentenes innsats og involvering i ulike roller ikke bare styrker læringsmiljøet, men også gir verdifulle læringsutbytter for den enkelte student.

Program:

Seminaret er delt inn i to hoveddeler.

Del 1: Inspirerende innlegg fra et variert utvalg foredragsholdere som skal gi deltakerne motivasjon og engasjement. Denne delen legger grunnlaget for videre arbeid i del 2.

Del 2: Workshop der deltakerne sammen utvikler et rammeverk som skal bidra til å fremme studentengasjement og et inkluderende læringsmiljø.

Disse personene skal motivere og engasjere oss i del 1 av seminaret:

Tre veggene i «Ildsjeltrekanten«
Bård Ræstad, Førstekonsulent ved Universitetet i Innlandet

Hvordan står det til med studentengasjementet?
Henrik Tjore og Jakop Kjellstad, rådgivere i Sammen Studentliv

Studenter i ledelse – spesialkurs for tillitsvalgte studenter
Stephen Sirris, Prodekan utdanning ved Handelshøyskolen, NMBU

Studentengasjement fra studentperspektivet
(Presentasjon og sofaprat)

o   Studentfrivillighetsgrupper ved John Magne Jønnes, Studiested Blæstad, Universitetet i Innlandet

o   Studentmentorer ved Mia Timenes og Christian Elvestad Knudsen, Høgskolen i Østfold

Praktisk info:

Seminaret er åpent og gratis for alle ansatte og studenter fra nettverkets eiende organisasjoner. Det vil også bli servert lunsj og forfriskninger begge dager av seminaret.

Sted: Universitetet i Sørøst-Norge, Drammen (Papirbredden 1)

Når: Seminaret har oppstart kl. 11.00 mandag 5. mai og er ferdig kl. 15.00 tirsdag 6. mai.

Reise: Om du reiser med fly til Oslo lufthavn eller med tog så går det en rekke tog/busser til Drammen stasjon. Fra Oslo lufthavn kan du ta regiontog og flytog til Drammen stasjon med hyppige avganger t/r. Fra Drammen stasjon er det ca. 7 minutter å gå til Papirbredden 1, hvor seminaret avholdes. Se kart nedenfor:

Overnatting: For deg som trenger overnatting i Drammen, anbefaler vi Comfort Hotel Union Brygge. Hotellet ligger bare et steinkast fra campus USN Drammen, hvor seminaret finner sted.