Kommende hendelser

Populære sider

Årskonferanse 2023

Siste forbruksdag?

Student 2.0 – fremtiden er nå.

5-6 desember ved Nord universitet, studiested Bodø
Nærmer «siste forbruksdag» seg for høyere utdanningssektoren? Står utdanningsinstitusjoner og samskipnader på vippepunktet med en holdbarhetsdato? Det moderne studentliv og studentlæring utfordrer sektorens tradisjonelle modeller og etablerte sannheter om versjon «Student 1.0«. Det skaper et pressende behov for utvikling og transformasjoner til en ny fundamental versjon av «Student 2.0«. 

Men hva er behovene og forventningene til Student 2.0? Hvordan bør læresteder og samskipnader utforme sitt virke for å imøtekomme den moderne studenten, innenfor sektorens egne rammer og systemer for kvalitet? Utdanningssektoren har alltid vært opptatt av fremtidens student ̶ fremtiden er nå

Dagens liv og lære har en takt og rytme som er annerledes og som krever justeringer i tilbud og tilgjengelighet for å forme et «Campus 2040» som er tilpasset den moderne studenten. Heltidsstudenten, deltidsstudenten, fleksibelstudenten, den unge og den eldre studenten, har alle like rett til utdanninger og utviklinger med kvalitet og relevans for det samfunnet og næringslivet vi har utviklet og skal videreutvikle. 

Denne årskonferansen vil ha særlig fokus på globale trender som digitalisering, kunstig intelligens, bærekraft, mangfold, integrering, studenthelse og studentvelferd som en del av studentenes faglige utdanninger og livets utviklinger. Hvordan skal vi utforme dagens utdanninger, læringsmiljøer, og campuser for en versjon Student 2.0?  

Kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning ønsker deg velkommen til vår årskonferanse 2023. Konferansen samler ansatte og studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner og samskipnader for å drøfte disse problemstillingene og vil være en arena for inspirasjon og erfaringsdeling.  

Påmelding til konferansen

Det er gratis for ansatte og studenter fra nettverkets medeiere å delta på konferansen, men for ansatte og studenter fra ikke-eiende organisasjoner vil det påløpe en konferanseavgift på kr 1900,-. Avgiften dekker deltagelse og lunsj begge dager av konferansen.

Påmeldingsfrist er 1. desember 2023 kl. 12.00

Bidra på konferansen

Frist for å melde inn bidrag til konferansen er nå utgått.

Les mer om de forskjellige innleggsformene her:

Veiledning til deg som vil holde innlegg på årskonferansen 2023

Program

Tirsdag 5.desember
10.00 Registrering åpner
11.00 Offisiell åpning av årskonferansen 2023
11.30 Woke og akademia på kollisjonskurs?

Generasjon Z har blitt en pådriver for det norske samfunnets «Woke» kultur. De er pådrivere for større bevissthet og påpasselighet om forskjellbehandling, diskriminering, og krenkelse som har ledet til debatter om kanselleringskultur, ytringsfrihet og frie demokratier. Med stor innflytelse på debatten, er det nødvendig å få en større forståelse om Woke kulturens påvirkning på akademia. Hvordan skal vi møte Woke kulturens kritiske perspektiver på det tradisjonelle akademiske læringsmiljøet, samtidig som vi beholder retten til å ytre oss fritt og utforske kontroversielle ideer. 

Moderator: Tine Øverseth Blomfeldt, rådgiver for psykisk helse i Sammen – Studentsamskipnaden på Vestlandet

(Plenumssesjon)
12.30 Lunsj
13.30 Parallelle sesjoner 1
(«trykk» på sesjonen for å se innholdet)
14.30 Pause
14.45 Parallelle sesjoner 2
(«trykk» på sesjonen for å se innholdet)
15.45 Dagsprogram slutt
18.00-21.00

Bryggeri, burger og workshop: Campus 2040

Velkommen, tidsreisende, til vår søken etter en bedre morgendagens Campus! Bli med på en 2,5 timer lang reise der dine verdier former fremtiden. Sammen utforsker vi gleden og ambisjonene i student- og akademikerlivet, og bruker denne innsikten til å drømme om et levende Campus 2040. Dette eventyret handler om mer enn bare å se for seg, det handler om aktiv skapelse. Ta med deg humor, håp og et snev av nysgjerrighet. La oss sammen skape et campus 2040 der mening, formål og studenters suksess ikke bare er idealer, men grunnlaget for campuslivet. Vi ses i fremtiden!

Moderator workshop: Kasper Bredahl Rasmussen, rådgiver/læringskonsulent KOLT, Nord universitet

Egen påmelding sendes til de som har meldt seg på konferansen (begrensede plasser).
Onsdag 6. desember
08.30 Morgenkaffe
09.00 Parallelle sesjoner 3
(«trykk» på sesjonen for å se innholdet)
10.00 Pause
10.15 Parallelle sesjoner 4
(«trykk» på sesjonen for å se innholdet)
11.15 Pause
11.30 Fra bok til byte: læring og læringsmiljø i endring

Student 2.0. markerer et tydelig skifte fra tradisjonell bokbasert læring, til moderne digital læring basert på bytes og bits. Digitalisering og teknologiske verktøy, som kunstig intelligens forventes nå å integreres i det moderne læringsmiljøet. Innovative løsninger må utvikles for kunne blande det tradisjonelle og moderne læringsmiljøet – men hvilke utfordringer og muligheter oppstår i denne overgangen? Og hvordan kan egentlig digitalisering og teknologi styrke læringsmiljøet?

Moderator: Thomas Leirvik, Førsteamanuensis ved Handelshøgskolen, Nord universitet

(Plenumssesjon)
12.30 Avslutting av konferansen
12.45 Lunsj
(Programmet oppdateres kontinuerlig med innhold, men start og sluttidspunkt er fast)

Praktisk informasjon

Konferansen avholdes i år på Nord universitet studiested Bodø, som er en av nettverkets medeiere.

Overnatting i Bodø

Hovedcampus for Nord universitet studiested Bodø ligger i bydelen Mørkved. Dette er en bydel som ikke har noen kommersiell hotellvirksomhet. Alle hoteller i Bodø er plassert i sentrum av byen hvor det er gode kollektivforbindelser til campus.

Vi anbefaler følgende hoteller:

Radisson Blu Hotel, Bodø

Smarthotel Bodø

Quality Hotel Ramsalt

Scandic Havet

Scandic Bodø

Comfort Hotel Bodø

Clarion Collection Hotel, Grand Bodø

Thon Hotell Nordlys

(Hver enkelt deltager må selv ordne med overnatting)

Reise

Hver enkelt deltagers organisasjon må selv dekke reise t/r Bodø, samt reiser under konferansen. Konferansen vil starte kl. 11.00 tirsdag 5. desember og avsluttes med lunsj kl. 13.00 onsdag 6. desember.

Reise til/fra Bodø lufthavn – Bodø sentrum:

Som en av få byer i Norge kan man gå til/fra Bodø lufthavn – Bodø sentrum, men det er også mulig å ta kollektiv transport og taxi til/fra flyplassen.

Til fots: ca. 15 minutters spasertur til/fra Bodø sentrum

Taxi: ca. 5 minutters biltur til/fra Bodø sentrum (taxiholdeplass rett utenfor utgang på flyplass eller taxi kan bestilles på tlf. 07550)

Buss: ca. 4 minutter busstur (rute 1 og 2) til/fra Bodø sentrum (avgang hvert 5 minutt med Reis Nordland)

Reise til/fra Bodø lufthavn – universitetet:

Taxi: ca. 13 minutters biltur til/fra campus Mørkved (Universitetsalléen 11). Taxiholdeplassen er rett utenfor utgang på flyplass eller taxi kan bestilles på tlf. 07550

Buss: ca. 30 minutter busstur (rute 1 og 2) til/fra campus Mørkved (avgang hvert 5 minutt med Reis Nordland)

Reise til/fra Bodø sentrum – universitetet:

Taxi: ca. 15 minutters biltur til/fra campus Mørkved (Universitetsalléen 11). Taxi kan bestilles på tlf. 07550 eller i hotellresepsjon.

Buss: ca. 24 minutter busstur (rute 1 og 2) til/fra campus Mørkved (avgang hvert 5 minutt med Reis Nordland).

Her finner du kart over campus og hvordan du kommer deg til campus fra bussholdeplass: Kart campus Bodø